dijous, 29 de febrer del 2024

Tocat i enfonsat

Feia molt goig amb les parets pintades d'ultramar i el taulell atapeït de caixes amb gel tan ben assortides. Generació rere generació havia estat al capdavant del negoci familiar i segur que cap d'ells hauria imaginat aquell enfilall de successos.

Fou a mesura que les autoritats sanitàries aprovaren reials decrets que el gris de l'acer inoxidable anava quedant cada cop més al descobert. Que si la prohibició de venda dels de closca per això dels microplàstics, que la dels tentacles per tenir massa colesterol, que la dels massa grans pel tema del mercuri, que la dels massa petits... Un degoteig que semblava no tenir aturador.

Alguns pensaven que l'omnipresent forta olor de peix que últimament emanava la família era deguda al fet que havien aconseguit nedar a contracorrent i havien trobat la manera d'entrar al mercat tèrbol de vendes il·legals. Però no, ells eren gent de bona mena, i per descomptat, el negoci acabà fent aigües. Així i tot, continuarien anomenant-se Cal Peix. Just, un trist motiu, masses rebuts d'aigua retornats. 

Iona

Relat participant al XIV Concurs ARC de Microrelats Febrer 2024

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada