divendres, 2 de juny del 2023

Traïció

Vam demanar un assortit de peix per compartir, acompanyat d'unes copes de vi. El restaurant era a prop de l'oficina i aquell dijous, tota la plantilla vam baixar a degustar-hi unes tapes de seitons, calamarsets i bacallà a la marinera, ideal per sucar-hi pa.

Jo vaig ser el primer treballador a qui va contractar el fundador i actual cap de l'empresa, i just feia uns mesos, gràcies a l'esforç i compromís mostrat, havia aconseguit passar a ser-ne soci. Amb el temps, i gràcies a l'augment de la facturació i creixement sostingut, s'havia anat incorporant nou personal i ara érem un referent del sector.

Soparem tranquil·lament, i mentre fèiem sobretaula i esperàvem que portessin els cafès, els dos sortirem fora a fumar un cigarret. Conversàvem animadament, quan just entrà un autobús al carrer. La vorera era estreta i l'empenta l'agafà desprevingut.
Va ser fàcil. No hi va tenir res a veure cap afany per prendre el relleu de l'empresa. Jo ja havia insistit en el fet que s'havia equivocat contractant l'últim treballador. Una plantilla de tretze persones era un mal averany.

Fou el seu últim sopar. Abans de marxar, em tocà passar per caixa a pagar el compte.

Iona

Relat participant al XIII Concurs ARC de Microrelats "La sort" Tretze Maig 2023

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada